Puig Vela Classica Barcelona

arxiu noticies

Un any més, Barcelona esdevé la capital nàutica del Mediterrani amb la V Edició de Puig Vela Clàssica

9/7/2012

A només tres dies pel començament de la regata

  • La competició, que tindrà lloc de l’11 al 14 de juliol, es consolida com l’esdeveniment de l’any per als amants de la navegació clàssica.
  • Mig centenar d’embarcacions internacionals de llegenda, procedents de 10 països diferents, desplegaran les seves veles en aigües de la capital catalana.
  • Gràcies al prestigi que s’ha guanyat la regata al llarg de les passades edicions, la organització ha aconseguit tancar un acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya


A menys d’una setmana de la seva celebració, Barcelona ja està preparada per acollir una de les cites més cèlebres i esperades d’aquesta temporada: la Puig Vela Clàssica, que reunirà el més destacat del món de la nàutica clàssica. La cinquena edició de la regata congregarà, entre l’11 i el 14 de juliol, els millors velers de tota la Mediterrània i convertirà Barcelona en un lloc de visita obligada per als amants del mar.

Mig centenar de llegendes nàutiques del nostre país i d’altres racons del món com França, Anglaterra, Itàlia, Malta, Suècia, Alemanya, Irlanda, Bahames, Estats Units i Canadà navegaran fins a la capital catalana per participar d’aquest espectacle que, any rere any, va guanyant protagonisme tant a nivell nacional com internacional. De fet, segons estimacions de l’organització, més de 1.200 persones -entre regatistes i acompanyants-, participaran en aquest esdeveniment tan esperat per a barcelonins i visitants.

A més de la presència dels guanyadors de la passada edició com The Blue Peter, Malabar X, Argos o Moonbeam III, aquest any la ciutat gaudirà d’algunes de les peces nàutiques que des del segle XIX han forjat la tradició de la vela esportiva: el Creole, considerat un dels velers més bells del món, de 65 metres d’eslora; el Moonbeam IV, embarcació en la qual Rainier de Mònaco i Grace Kelly van celebrar la seva lluna de mel; o el Malabar X, un dels dissenys més importants de la història del vaixell d’esbarjo, són algunes de les exclusives embarcacions que estan a punt de desplegar les seves veles al mar de Barcelona.

Acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya

Gràcies al prestigi i al reconeixement que ha anat guanyant la regata al llarg de les seves quatre edicions, aquest any s’ha aconseguit tenir el suport del Servei Meteorològic de Catalunya, que oferirà cada matí assessorament climàtic al Reial Club Nàutic de Barcelona. El 12 de juliol al matí s’oferirà als patrons de les embarcacions participants un briefing amb informació detallada sobre l’evolució del vent per a cada un dels tres dies que dura la regata. D’altra banda, abans de sortir a navegar, els armadors, patrons i tota la tripulació rebran un detallat informe meteorològic diari. Així mateix, a la seva web oficial (www.meteo.cat) estarà disponible un “meteorograma” que oferirà, en temps real, les previsions detallades, hora a hora, a la zona concreta on s’ha de disputar la competició.

Aquest any, per primera vegada, tots els participants de la regata rebran una medalla commemorativa per fixar a la coberta de les seves embarcacions com a record de la V edició de la Puig Vela Clàssica. Es tracta d’una mostra d’agraïment i reconeixement a tots els armadors, patrons i a la tripulació, que gràcies als seus meravellosos vaixells, al seu esforç i a l’excel•lent treball en equip que realitzen, fan que la Puig Vela Clàssica es superi en cada una de les seves edicions.

Un espectacle en moviment al cor de la Mediterrània

En l’acte de presentació de la regata, celebrat el passat 3 de juliol a l’Ajuntament, Marc Puig va destacar la inestimable aportació del mar a Barcelona i va assegurar que “la Puig vela Clàssica és un espectacle en moviment fet per a la ciutat que s’ha convertit en un referent per a tothom “. I és que no hi ha una altra capital del món que albergui una regata de vaixells clàssics com la que cada any acull la capital catalana.

A més, una de les particularitats de la Puig Vela Clàssica i un dels motius que la fan única, és que es desenvolupa al cor de Barcelona: a 5 minuts de la Sagrada Família, a 10 minuts del Barri Gòtic i a un pas dels millors i més exclusius restaurants de la ciutat. Una cosa que cap altra capital de la Mediterrània pot oferir als seus regatistes.

Organitza

  • Puig
  • Real Club Náutico de Barcelona
  • Classic Yacht

© PUIG Vela Classica Barcelona
Avís Legal

Global Net Sports